Fietsertje pesten op de route Baden Powellweg-Lunetten?

Niet zonder gevoel voor enige bombarie zou de SP-raadsfractie van plan zijn de gemeente voor te dragen bij het Guiness Book of Records voor het Wereldrecord Tijdrekken. Dit vanwege de al anderhalf jaar durende afsluiting van het fietspad naar Lunetten op het kruispunt Baden Powellweg/Briljantlaan/Albatrosstraat. Hoewel op dit drukke punt de, door werkzaamheden veroorzaakte, afsluitingen en rommeligheid voor automobilisten en bussen gelukkig alweer enkele weken voorbij zijn, moeten fietsers richting Bokkenbuurt en Lunetten medio augustus nog steeds omrijden via de Helling en het Tolsteegplantsoen. Dat riekt naar "fietsertje pesten", aldus SP-Utrecht op hun website.  Het Utrechtse Tweede-Kamerlid Paulus Jansen ergert zich behoorlijk aan deze wantoestand.

Parlementariër Paulus Jansen komt regelmatig langs de bouwput-in-ruste en blijft zich verbazen: “Noodzakelijke maatregelen (-o.a. de bouw van een nieuw gemaal -red.) in het kader van de spoorverbreding die binnenkort start, daar is geen discussie over. De ergernis zit in het feit dat op drie van de vier dagen in de afgelopen anderhalf jaar niets zichtbaars is uitgevoerd. Het lijkt wel alsof niemand bij de gemeente zich er ook maar iets aan gelegen laat liggen om de overlast zo kort mogelijk te laten duren. Dit lijkt verdacht veel op de klassieke PTT-aanpak: Putje graven, Tentje opzetten, Tukkie doen. De kruising Baden Powellweg/Briljantlaan is een van de belangrijkste van Tolsteeg/ Hoograven, dus ook automobilisten hebben veel last gehad van de tergend langzame werkzaamheden.”

Twee weken geleden leek het leed echter geleden: het kruispunt ging open. Behalve voor fietsers. Op de plek van het voormalige fietspad steken al negen weken een paar leidingen uit de grond, zonder dat er in die tijd ook maar iets gebeurd is. En de fietsers: ze rijden nog steeds om. En ze riskeren daarbij inmiddels ook hun leven, omdat ze de inmiddels weer drukke Briljantlaan zonder stoplichten moeten oversteken.

De gemeente kan nog aan de twijfelachtige eer van een dreigende vermelding in het het Guiness Book of Records voor tijdrekken ontkomen wat de SP-Utrecht betreft, namelijk door te beloven voortaan de afsluitingen voor werkzaamheden tot een minimum te beperken. “Een stageaire civiele techniek had met een middagje plannen de omleiding tot drie maanden kunnen beperken. Da’s toch zes keer korter dan nu. Overigens kan op deze manier ook nog een hoop geld bespaard worden, want ook in de bouw geldt: tijd is geld.”

Dit dient volgens de SP allemaal ook nog hogere doelen. Want: "zowel in het kader van het klimaatbeleid, de filebestrijding als de strijd voor schone lucht is het bevorderen van het gebruik van de fiets een open-deur-maatregel. Daarvoor hoef je geen ingewikkelde of futuristische maatregelen te bedenken. Je zou er om te beginnen eens voor kunnen zorgen dat veelgebruikte fietsroutes, zoals het fietspad tussen het Houtensepad en Vondellaan, die in de top-10 van de drukste fietsroutes in de stad staat, optimaal gebruikt kunnen worden door de fietser".

(Bron: http://utrecht.sp.nl/weblog/2009/08/07/utrecht-breekt-wereldrecord-tijdrekken/#more-3921)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten