Skate Parade door Hoograven

Skaters op het 't GoylaanOp deze foto (van Ted van Arnhem) ziet u hoe een typisch zomeravondtafereel de  't Goylaan aandoet: de 'Utrecht Fridaynight Skate Parade'. Want ontspannend rolschaatsen met zijn allen is fun!
Elke vrijdagavond tussen begin mei en eind september verzamelen zich skatefanaten, bij droog weer en droog wegdek, om 19.45 op het Lucas Bolwerk voor een fijn tochtje langs leuke plekjes in Utrecht en omstreken, "altijd over het beste asfalt", aldus de organisatie ( www.u-skateparade.nl )

Op vrijdag 31 juli rolde de meute naar Rhijnauwen en terug via Hoograven (over de 't Goylaan, Constant Erzeijstraat, W.A. Vultostraat en Briljantlaan.) Overigens is op de foto ook te zien dat niet iedereen zich aan de veiligheidstips van de organisatie houdt. Want die adviseert het dragen van  "een skate-, wielren- of mountainbikehelm, polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers". Met de gemeente en de politie is afgesproken dat men altijd op de rechter weghelft rijdt en een relaxed skatetempo aanhoudt van tussen18 en 22 km per uur. Om irritaties bij wachtende automobilisten te voorkomen tracht de organisatie er voor te zorgen dat er geen gaten vallen in het skatepeleton.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten