BoodschappenPlusBus (filmpje!) nu in de hele stad

Hulp bij het instappen in de PlusBusOuderen en gehandicapten in héél Utrecht, dus ook in Hoograven, Tolsteeg en Bokkenbuurt, kunnen nu gebruikmaken, van de BoodschappenPlusBus. De gemeente Utrecht heeft Stichting Stade toestemming gegeven ook in het zuidelijk deel van de stad te rijden. De BoodschappenPlusBus brengt mensen, die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen, naar bijvoorbeeld het winkelcentrum, een tuincentrum of naar  een bestemming voor een dagje uit. 

(Hier is een leuk filmpje over de BoodschappenPlusBus te zien: http://eeuwvandestad.nl/?p=745)

Op dinsdag 18 augustus houdt Stichting Stade een informatiebijeenkomst voor (potentiële) vrijwilligers die belangstelling hebben om mee te draaien bij de BoodschappenPlusBus. Wie dat wil, kan een stukje rijden met de bus.

Vrijwillige chauffeurs en gastvrouwen/gastheren begeleiden de maximaal zeven passagiers per rit. Medewerkers van Stichting Stade leggen op dinsdag 18 augustus uit wat er zoal komt kijken bij dit nuttige en dankbare werk. De PlusBus zelf is ook aanwezig en te bekijken en te besturen. De bijeenkomst vindt plaats bij Stichting Stade, Pieterskerkhof 16 in Utrecht, van 10.00 uur tot 12.30 uur (aanmelden gewenst).

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en wordt in Utrecht gesubsidieerd door de gemeente Utrecht. In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is de bus al enkele jaren een succes. Het project wordt daar uitgevoerd door Zuwe Welzijn Ouderen.

Stichting Stade kreeg dit voorjaar subsidie van de gemeente Utrecht om ook een BoodschappenPlusBus op te zetten. Aanvankelijk was het idee om alleen het noordelijk deel van Utrecht te bestrijken. Aangezien er diverse verzoeken kwamen van passagiers uit het zuidelijk deel van Utrecht om mee te mogen met de bus, heeft de gemeente Utrecht toestemming gegeven het werkgebied uit te breiden. Nu kunnen ouderen en gehandicapten uit heel Utrecht dus mee met de BoodschappenPlusBus.

Meer weten?
Wilt u mee met de BoodschappenPlusBus? Of wilt u vrijwilliger worden?
Neem dan tijdens kantooruren contact op met Arend Wesdijk van Stichting Stade, telefoon 030- 236 17 43, e-mail bus@stichtingstade.nl. Meer informatie vindt u op www.stichtingstade.nl. (Woont u in Vleuten-De Meern of Leidsche Rijn, neem dan contact op met de BoodschappenPlusBus van Zuwe Welzijn Ouderen, telefoon 677 31 31: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur)

Over Stichting Stade
Stichting Stade biedt veelal hulp en ondersteuning aan inwoners van de stad en de provincie Utrecht. Die hulp loopt uiteen van mantelzorgondersteuning en maaltijdservice tot jongerenopbouwwerk en hulpverlening aan slachtoffers van seksueel geweld of seksuele uitbuiting. Meer informatie: www.stichtingstade.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten