Aannemersbedrijf Van Hees kan naar Nieuwegein

HijskraanAannemersbedrijf Van Hees kan haar activiteiten verplaatsen naar de insteekhaven op het bedrijventerrein de Liesbosch in Nieuwegein. (Dus niet naar het voormalige BEFU-terrein in Hoograven. -red.) De gemeente Utrecht en Ballast Nedam hebben overeenstemming bereikt over het beschikbaar stellen van deze locatie.

Wethouder Harm Janssen (grondzaken): " De gemeente Utrecht werkt al lange tijd aan de verplaatsing van het bedrijf Van Hees uit Dichterswijk-West naar een andere locatie. Ik ben erg blij met dit alternatief waardoor de firma Van Hees zijn bedrijfsvoering elders kan voortzetten."

Van Hees zet in ieder geval tot 1 januari 2010 op de huidige locatie in Dichterswijk West haar activiteiten voort. De definitieve datum van een mogelijke verhuizing is met name afhankelijk van de voortgang van de onderhandelingen over de nieuwe locatie tussen Van Hees en Ballast Nedam, het vergunningentraject en de bouw van een nieuw bedrijfspand voor Van Hees.
 
Met Bouwfonds-ASR worden nu afspraken gemaakt en voorbereidingen getroffen voor het afronden van het laatste bouwblok van het bouwplan Dichterswijk West. De gemeente heeft inmiddels een sloopvergunning afgegeven voor de leegstaande objecten die niet meer in gebruik zijn door Van Hees. De eerste sloopwerkzaamheden hebben inmiddels plaatsgevonden. Naar verwachting kan Bouwfonds-ASR aan het eind van dit jaar met de verkoop beginnen
 
In november 2007 heeft de gemeenteraad haar voorkeur nog uitgesproken voor een locatie in Hoograven, omdat het perceel dat aan de haven van Ballast Nedam ligt destijds nog niet beschikbaar was. De gemeente gaat nu de mogelijkheden van een ontwikkeling van de vrijkomende Befu-locatie in beeld brengen en de haalbaarheid ervan onderzoeken. Daarbij wordt in ieder geval onderzocht in hoeverre de functies kleinschalige bedrijvigheid, sport en recreatie haalbaar zijn. Dit wordt in samenhang met andere initiatieven in de Zuidwest hoek van Hoograven aan de Vaartsche Rijn gedaan. Hierbij houdt de gemeente ook rekening met de vastgestelde visies Vaartsche Rijnstrook en Liesboschpark.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten