Gratis winkelen bij Albert Heijn

WinkelenTerwijl veel Hoogravenaren op een drafje naar de opening van Albert Heijn aan ’t Goylaan gingen, hadden mijn collega en ik onze kar al vol geladen. En dat terwijl de winkel nog niet eens geopend was. Ik had samen met twee andere dames ‘gratis winkelen voor het goede doel’ gewonnen. In mijn geval was dit goede doel de ouderen van Aveant dagverzorging in Nieuw Plettenburgh.

Om stipt half vier meldden mijn collega en ik ons bij het magazijn van de Albert Heijn. Twee vriendelijke heren van de Albert Heijn begroetten ons en we maakten kennis met de overige winnaressen. Een winnares winkelde voor een ontmoetingscentrum voor dementerende ouderen, een andere winnares winkelde voor Scouting Salwega. Iedere winnares nam een ‘hulpkracht’ mee. De spelregels werden uitgelegd. De heren legden uit dat we geen gebruik mochten maken van tape en van ieder artikel één stuk mochten meenemen. Ook mochten we maximaal vier stuks uit iedere productcategorie meenemen, bijvoorbeeld niet meer dan vier pakken koffie. We kregen ruim een uur de tijd om de stevige, blauwe winkelwagen vol te laden. Een behulpzame AH – medewerker zou mee lopen om de spullen een voor een te scannen en om te beoordelen of we ons aan de regels hielden. Iets voor vieren kon het feest dan echt beginnen!

Allereerst namen we de buitenkant van de winkel om daarna de binnenste paden af te gaan. Er belandde van alles in ons karretje: advocaat, ijsjes, snacks, smaakjes thee, zakken rijst. Daarnaast sloegen we veel spulletjes in voor een barbecue deze zomer: vlees, houtskool, afbakbroodjes, leuke servetjes en slingers. Ons karretje raakte al snel vol, maar gelukkig hielpen de AH medewerker en de fotograaf van deze wijkkrant met het indelen van de spullen in de kar. We pakten een krat  en zetten dat op de uitklapbare steun. Later hingen we boodschappentassen aan de kar, waar ook weer spullen in gedaan konden worden.

Meer dan duizend euro
We sloegen niet alleen eten in, maar ook non food producten. Zoals pakketten met tijdschriften, badschuim, het ouderwetse scheerproduct: ‘De Vergulde Hand’, schoonmaakmiddelen, geurkaarsen, batterijen, touw, naalden. En leuke Bingo prijzen zoals een fotolijstje en een borstel. Uiteindelijk hadden we voor meer dan duizend euro aan boodschappen in de kar liggen. 
Na ruim een uur reden we met ons wagentje langs de kassa, waar we voor deze ene keer niet hoefden af te rekenen. Om 18.00 uur hadden wij, de winnaressen van de winkelactie, de eer om samen met de heren van Albert Heijn het lintje door te knippen. Ik had het blauwe lint nog niet doorgeknipt of de enthousiaste buurtbewoners stormden de winkel in. De Albert Heijn was nu officieel geopend. Het was gedaan met de rust en met de gratis boodschappen. Het was nu zaak om alles naar de dagverzorging te krijgen.

Winkeltje
De boodschappen pasten allemaal precies in de auto en bij de dagverzorging van Nieuw Plettenburgh stalden we alles uit op twee grote tafels. Een dag later komt de eerste deelnemer van de dagverzorging binnen: ‘Oh kijk nou eens, niet te geloven zeg!’ Wanneer de overige deelnemers binnenkomen volgen de volgende reacties: ‘Oh hoe kan dat nou’ en ‘Wat leuk zeg!’. Een deelnemer had zelfs de indruk dat het een winkeltje was, zij wou graag een flesje honing kopen.
De lekkere appelkruimelvlaai ging er goed in, maar de deelnemers waren nog het meest onder de indruk van alle tijdschriften die op tafel lagen. Door middel van de gratis boodschappen bij Albert Heijn kunnen we bij de dagverzorging een nog meer huiselijke en gezellige sfeer neerzetten. Op het programma staan deze zomer een barbecue en een high tea. Maar eigenlijk is het nu elke dag feest, met zoveel lekkere en luxe dingen in huis!

foto's: Ted van Arnhem
{gallery}2009_07_AH{/gallery}

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten