Open dag Vogelopvang Utrecht een succes

Open dag Vogelopvang17 Mei 2009 was, vanwege de sluiting in 2008, de eerste open dag sinds twee jaar op de Vogelopvang Utrecht. De vrijwilligers hadden er daarom extra veel zin in en stonden om 10 uur klaar om de bezoekers te ontvangen. Met de open dag wil de Vogelopvang belangstellenden de mogelijkheid geven op een kijkje achter de schermen.

De dag begon wat rustig vanwege het slechte weer, maar vanaf het middaguur werd het steeds drukker. De bezoekers kregen een rondleiding door de opvang langs de verschillende ruimtes zoals de vijvers, quarantaine en volières. De vrijwilligers vertelden daarbij wat er gebeurt met de vogels vanaf het moment dat ze worden gebracht tot het moment dat ze los worden gelaten. Een aantal bezoekers kon meekijken met het onderzoeken van nieuwe vogels, want er werden gedurende de dag diverse vogels gebracht. Daarnaast waren er regelmatig voerbeurten te zien van de kleine vogels waar de mensen graag even op bleven wachten. De bezoekers vonden het heel interessant en de meeste mensen bleven na de rondleiding nog een tijdje op de opvang. Al met al was de open dag zeer succesvol.

De Vogelopvang bevindt zich op Rotsoord 24a in Hoograven, Utrecht. Vogels kunnen gedurende de hele week worden gebracht van 9.00 tot 17.00 uur of ´s avonds na telefonische afspraak. www.vogelopvangutrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten