Vogelopvang op volle toeren

Twee eendjesOp 17 mei is de Vogelopvang Utrecht (Rotsoord 24a ) open voor publiek (10.00 tot 16.00 uur.) U kunt komen kijken hoe gewonde en jonge vogels uit de regio worden opgevangen en verzorgd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Begin april kwamen het eerste jonge eendje en het eerste jonge mereltje van het seizoen binnen bij de Vogelopvang. Door de sluiting in 2008 draait de vogelkliniek nu voor het eerst sinds twee jaar weer op volle toeren. Want ook al is er maar één mereltje, de zogeheten nestblijvers moeten wel van zonsopgang tot zonsondergang met grote regelmaat gevoerd worden. Misschien dat u ook een voerbeurt ziet op 17 mei.

Jong mereltjeMet zowel het eendje als het mereltje gaat het erg goed, zij redden het wel. Inmiddels zijn er veel jonge vogeltjes bijgekomen en groeit het aantal vogels op de opvang nog dagelijks.

Stichting Vogelopvang Utrecht houdt zich bezig met de opvang en verzorging van jonge, zieke en/of gewonde inheemse (= in Nederland in het wild voorkomende soorten) vogels, zodanig dat zij weer gezond in de vrije natuur losgelaten kunnen worden. Met uitzondering van de beheerder zijn alle medewerkers van de stichting vrijwilligers, van het bestuur tot de medewerkers in het hospitaal.

Stichting Vogelopvang Utrecht is een zelfstandige organisatie, die samenwerkt met andere organisaties die zich met (hulpbehoevende) wilde vogels bezig houden. Het bestuur wordt bijgestaan en gecontroleerd door de Raad van Toezicht, die momenteel bestaat uit een controleur van de Algemene Inspectiedienst en een dierenarts.Voor meer informatie bezoekt u www.vogelopvangutrecht.nl of kunt u contact opnemen met Astrid Kappers via info@vogelopvangutrecht.nl .

Linda Tromp (Vogelopvang Utrecht)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten