Schapenscheerdag op Dierenweide

Lammetje Tarzan, geboren op 13 april 2009Alsof een lekker weertje, of zelfs een licht motregentje, voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s al niet voldoende reden is om Nieuw Rotsoord te bezoeken.. Toch dreigt het daar op zondag 17 mei (v.a. 13.00 uur) nóg leuker & gezelliger te worden vanwege het Schapenscheerdag-festijn; inmiddels een jaarlijkse traditie. Tevens houdt dan de aangrenzende Vogelopvang Utrecht (Rotsoord 24a) een open dag met voorlichting, koffie en koek (van 10.00 tot 16.00 uur).

Op de Dierenweide is altijd wat loos en er verandert ook van alles. Tussen de programmaonderdelen op de 17e door kunt u bijvoorbeeld ook de gemozaïekte bank bij de vijver en de veranderingen bij de speelkuilen achterin bekijken. Snoezige attractie in de wei is het op 13 april geboren lammetje Tarzan; veel gehuppel, nog weinig wol.

Kinderen kunnen die dag wol ‘kaarden’ (- wat dat is ontdekken ze ter plekke -), de gekaarde wol spinnen en daarna weven.

Programmaonderdelen:
13.30 – Optreden door Eggmen* met ‘zeer schapig’ repertoire
14.00 – Vertelling: “Pelle krijgt een schaap”
15.00 – De schapenscheerder pakt zijn tondeuse en doet zijn ding
15.45 – Optreden door Eggmen

zangeres Annemiek Harreman*Eggmen, met o.a. (jazzy) zangeres Annemiek Harreman en gitarist Huig Bergsma (zie ook: www.eggmen.nl) maakt “open, optimistische en melodieuze luistermuziek”, zeggen ze zelf. En iedereen, van kinderen tot opa’s, mag zondag de 17e meezingen, meespelen en meedansen. Eggmen brengt dan o.a. een prachtige tekst van Annie M.G. Schmidt over “Hanneke en haar lammetje” en het lied “Schaapje heb je witte wol?”.
Dat de (zwarte) Ouessant-schaapjes van Nieuw Rotsoord dat laatste moeten ontkennen, mag de pret niet drukken.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten