Rondom 10 (2008): ‘Terreur in de buurt’ o.a. over Hoograven

Rondom 10De NCRV zond op 31 mei 2008 een aflevering van Rondom 10 uit, waarin aandacht werd besteed aan ‘Terreur in de buurt’. Hierin komt ook de wijk Hoograven aan bod, waar een aantal jaar geleden (2005) rondom het Hamersplantsoen dergelijke problemen waren. Door middel van straatverboden werd toen de buurtoverlast ingedamd. (Zie ook: Maatregelen tegen overlast omgeving Hamersplantsoen)

Niet alleen grote stadswijken, maar ook een groeiend aantal dorpen en kleine gemeenten lijdt onder buurtterreur. Soms gaat het om aan misdaad grenzende overlast. Maar vaak ook begon deze terreur met onschuldig aandoende pesterijtjes die later door sommige wijkbewoners als overlast werden ervaren. En als beide groepen dan niet met elkaar praten, groeien wederzijdse argwaan en boosheid. En dan escaleert deze buurtoverlast tot een jarenlange loopgravenoorlog. Een conflict waarin woon- en leefgenot van vele mensen wordt verpest.
Waar komt deze golf van buurtterreur vandaan? Is Nederland nóg hufteriger aan het worden dan het al was? Krijgen jongeren te weinig aandacht? Of gaat het om tomeloos verveelde pubers die bij het minste of geringste volledig losgaan?

Bekijk de Rondom 10-aflevering hier.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten