Informatiemarkt Spooruitbreiding

Start inspraak OTBOp 10, 11, en 12 juni organiseert ProRail weer informatiemarkten over de projecten rondom de ontwikkeling van het stationsgebied 'Vaartsche Rijn'. Directe aanleiding is de start van de periode waarin u schriftelijk of mondeling kunt inspreken op het ontwerp-tracébesluit Sporen in Utrecht. Op de informatiemarkt kan informatie worden ingewonnen over het ontwerp van de spoorverdubbeling, geluidszaken, bouwroutes en schadeprocedures. Lees verder om de volledige uitnodiging van ProRail te lezen.

Geachte heer, mevrouw,

Graag willen wij u, als omwonende van het spoor in Utrecht, op de hoogte brengen van de plannen bij u in de buurt in verband met de spooruitbreidingsprojecten van ProRail. Wij nodigen u daarom van harte uit voor een informatiemarkt bij u in de buurt op 10, 11 of 12 juni a.s.

De directe aanleiding voor deze bijeenkomsten is het ter inzage gaan van het ontwerp-tracébesluit (OTB) Sporen in Utrecht. Het OTB Sporen in Utrecht voorziet in het realiseren van drie deelprojecten van het project VleuGel/Randstadspoor: onder meer spoorverdubbeling van twee naar vier sporen bij Utrecht – Amsterdam Rijnkanaal, Utrecht – Utrecht Lunetten en Utrecht Lunetten – Houten, de aanpassing van station Lunetten en de bouw van het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn.

U kunt op deze informatiemarkt terecht met al uw vragen over het spooruitbreidingsproject dat speelt bij u in de buurt en over het OTB traject in het algemeen. U kunt hier bijvoorbeeld uw vragen stellen over het ontwerp van de spoorverdubbeling, geluidszaken, bouwroutes, schadeprocedures. Tijdens deze informatiemarkt zijn diverse deskundigen aanwezig om u aan de hand van het OTB van informatie en antwoorden te voorzien. Voor het beantwoorden van vragen over de inspraakprocedure zijn afgevaardigden van het Inspraakpunt aanwezig tijdens de informatiemarkt. Zij verzorgen de inspraakprocedure.
Let wel: tijdens deze informatiemarkt kunt u informatie vergaren. Het inspreken (of het indienen van een zienswijze) op het OTB kan niet tijdens deze bijeenkomsten!

Informatiemarkten
Op 10, 11 en 12 juni organiseert ProRail informatiemarkten.

De locaties van de informatiemarkten
Deelproject: Utrecht – Amsterdam Rijnkanaal
– 10 juni in het Buurthuis Rosa, Malakkastraat 6, Utrecht

Deelproject: Utrecht – Lunetten – Houten
– 11 juni in het ROC, Vondellaan 174, Utrecht
– 12 juni in de Musketon, Hondsrug 19, Utrecht

Voor alle  bijeenkomsten geldt dat de deuren open zijn tussen 18.30 uur en 21.00 uur, u kunt binnenlopen wanneer u wilt. Op iedere avond staat een ander trajectdeel centraal. Echter op alle  avonden wordt dezelfde informatie verstrekt. Mocht u daarom verhinderd zijn op de avond van “uw” traject dan kunt u gebruik maken van een andere avond. U hoeft zich hiervoor niet aan- of af te melden.

Inspraak
U kunt gedurende de inspraaktermijn, 3 juni t/m 14 juli 2008, schriftelijk of mondeling inspreken op het ontwerp-tracébesluit Sporen in Utrecht. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar:
Het Inspraakpunt
ontwerp-tracébesluit Sporen in Utrecht
Postbus 30316
2500 GH Den Haag
of via www.inspraakpunt.nl
Indien u mondeling in wilt spreken, wordt u vriendelijk verzocht dit voor 26 juni kenbaar te maken aan het Inspraakpunt via 070-351 9602.

Achtergrond over de (deel)projecten
Utrecht – Amsterdam Rijnkanaal:
Aan de westkant van de stad Utrecht wordt het spoor op het traject Utrecht Centraal en het Amsterdam-Rijnkanaal uitgebreid van twee naar vier sporen. Dit deel is het laatste nog te realiseren deel van de uitbreiding van twee naar vier sporen tussen de aansluiting bij Harmelen en Utrecht Centraal, en zal (nabij de kruising met de A2) direct aansluiten op de in uitvoering zijnde spoorverdubbeling in Leidsche Rijn.

Utrecht – Utrecht Lunetten:
Op dit traject worden de sporen in de richting Arnhem en de richting Den Bosch uitgebreid met twee sporen waardoor tussen Vaartsche Rijn en Lunetten vier extra sporen ontstaan. Ook komen er te hoogte van Lunetten vrije kruisingen zodat treinverkeer uit de richtingen Arnhem en Den Bosch zonder wissels te passeren door kunnen rijden.

Utrecht Lunetten – Houten:
Direct na de aansluiting richting Arnhem en richting Den Bosch lopen de aanpassingen van het bovengenoemde project Utrecht – Utrecht Lunetten in directe samenhang met de spoorverdubbeling tussen de twee aansluitingen over korte afstand verder. Richting Arnhem eindigt de aanpassing nabij de A27 en in de richting Den Bosch eindigt de aanpassing tot even voorbij de kruising met de A12. Dit tracédeel ligt in de gemeenten Utrecht, Houten en Bunnik.

Meer informatie
Mocht u voorafgaand aan de informatiemarkten nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Edith Rameckers via 030 235 8582 (over de projectonderdelen Utrecht – Vaartsche Rijn – Lunetten – Houten/Bunnik) en voor informatie over de spooruitbreiding tussen Utrecht en het Amsterdam-Rijnkanaal kunt u terecht bij Saskia de Vries op telefoonnummer 030 235 97 67.
Vanaf 3 juni kunt u ook informatie over OTB Sporen in Utrecht vinden op www.prorail.nl/randstadspoor

Graag tot ziens op 10, 11 of 12 juni.

Met vriendelijke groet,

Edith Rameckers
Projectvoorlichter VleuGel/Randstadspoor

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten