Sportman 2007 Utrecht

Jamil Chami van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN genomineerd sportman 2007

bron: website Gemeente Utrecht

De nominaties voor de Utrechtse Sportprijzen 2007 zijn bekend. De winnaars krijgen de prijzen uitgereikt tijdens het Sportgala in de Stadsschouwburg Utrecht op 30 januari 2008. Op dit feestelijke gala worden ook alle Utrechtse sporters gehuldigd die het afgelopen jaar kampioen zijn geworden. Dit gebeurt tijdens de Parade van de Kampioenen.

Het is voor Taekwon-Do IN NAE DO KWAN de vierde keer dat een lid genomineerd wordt: nl Randy Pechler(sporttalent),Youssouf BenMoussa(sporttalent) en Sahyun James(sportman), zijn Jamil voor gegaan .Wij hopen met z’n allen dat hij op die avond uitgekozen wordt als sportman 2007.Ook omdat hij de enige een zelfverdediging/vechtsport beoefent.

Wethouder sport Harm Janssen: “Er zijn veel voordrachten gedaan en de geleverde prestaties van de genomineerden zijn van hoog niveau. Diverse genomineerden hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Utrecht mag zeer trots zijn op deze sportieve prestaties op internationaal niveau.”

Categorieën
De Utrechtse Sportprijzen vallen uiteen in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger. De Adviescommissie Utrechtse Sportprijzen heeft het college voor elke categorie drie genomineerden voorgedragen. De genomineerden zijn:

Sportman: Robin van Aggele (zwemmen), Jamil Chami (Taekwon-Do) en Geert Cirkel (roeien).

Sportvrouw: Irene van de Broek (wielrennen), Marieke Dijkstra (zaalhockey) en Annette Roozen (atletiek).

Sporttalent: Elise Bouwens (zwemmen), Souhail Elouazi (tennis) en Erik Pieters (voetbal).

Sportploeg: de B-junioren van Hellas (atletiek), het dames zaalhockeyteam van Kampong en het schoolvoetbalteam van OBS Jenaplanschool Wittevrouwen.

Sportcoach: Joop van Amerongen (atletiek), Wouter Paap (zwemmen) en Marchel Verweij (worstelen).

Sportvereniging: A.U.S.R. Orca (roeien), AV Phoenix (atletiek) en BC Castellum (badminton).

Sportvrijwilliger: Jos Ewald (PVC, voetbal en U-Track, atletiek), Job van Hees (UZSC, zwemmen) en Gerrit Pappelendam (Hercules voetbal, cricket en tennis).

De Adviescommissie Utrechtse Sportprijzen 2007 bestaat uit Marieke Westerhof, oud olympisch atlete namens de sporters, Pim van Esschoten namens de pers en Jan van Schaik (bestuurslid)  en Wanda Schapendonk (topsportcoordinator) namens de Vereniging Sport Utrecht.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten