De Verborgen Stad in Hoograven

Verborgen StadDebatcentrum TUMULT en Kosmopolis Utrecht organiseren:

“Ben ik goed voor mijn wijk? Is mijn wijk goed voor mij?”
Praat en denk mee in het wijkgesprek over uw buurt.

Onderwerp in Hoograven: Levensverhalen

Elke wijk kent zijn vaste punten: de muurtjes waar altijd mensen zitten, de winkels waar je alle verhalen kunt horen. Dat draagt bij aan het wijkgevoel. Vormen alle verhalen die in de wijk worden verteld samen het verhaal van de wijk? En is de wijk een optelsom van alle mensen die er wonen? Of is een wijk méér? In hoeverre bepaalt de wijk de inhoud van de verhalen die verteld worden? En in hoeverre voeden mensen en wijk elkaar? Juist voor een wijk die in beweging is door renovatie en door migratie is het van belang iets gemeenschappelijks te hebben en verhalen te delen. Vanavond worden die verhalen boven water gehaald. Kom luisteren en vertel ook úw verhaal!

Sprekers uit de wijk, verhalenvertellers, historici, muzikanten en andere bezoekers werken vanavond samen aan het verhaal van Hoograven.

Sprekers uit de wijk: Jan Bloemkolk, Portes Hoograven; Walter Kamps, voorzitter Historische Kring Tolsteeg Hoograven; Petra van Buchem, initiator fotoproject Kinderen Moeders. Column: Vanetta Smit, wijkbewoonster.
Gastspreekster: Yvette Kopijn, oral history deskundige, onderzoekt de geschiedenis van Surinaams-Javaanse vrouwen in Nederland en heeft aan diverse levensverhalenprojecten meegewerkt.
Gespreksleiders: Soula Notos, stand-up comedian, en Friso Wiersum, debatprogrammeur.

Dit is het vierde debat in de serie De Verborgen Stad. De Verborgen Stad wil wijkbewoners uitnodigen om te laten zien wie ze zijn en wat ze van hun wijk(genoten) vinden. Deze serie vindt plaats in de periode september 2007 t/m april  2008 (m.u.v. van december en maart): elke maand een debat met telkens een ander onderwerp, in een andere wijk.

Datum: woensdag 23 januari.
Tijd: 20.00-21.30 uur.
Locatie: Bibliotheek, Smaragdplein 100, Utrecht.
Entree: vrij.

(Info en reserveren: 030-2332430 – www.tumultdebat.nl, 030-2303890 – www.kosmopolisutrecht.nl)

Zie ook het verslag van de eerste bijeenkomst op 26 september Kanaleneiland, 24 oktober in Lombok, en 27 november in Overvecht.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten