Nieuwe aanwas: Taekwondo

Taekwondo kickNieuw in Hoograven: taekwondo! Iedere woensdagmiddag kunnen jongens, meisjes én oudere jongeren (35+) zich bekwamen in de ‘weg van voet en vuist’.

Nadat James Tjin-a-Ton (47) al eerder Overvecht veroverde met zijn taekwondolessen, is nu Hoograven aan de beurt. Zijn club Taekwondo IN NAE DO KWAN (= de weg naar volharding) start begin april met meedoemiddagen.

Samen werken
Wie wil, kan iedere woensdagmiddag de eerste beginselen van deze Aziatische verdedingssport leren. James: ‘Taekwondo is meer dan alleen schoppen en slaan. We geven jongeren ook iets mee waar ze wat aan hebben: respect tonen, hoffelijk zijn, doorzettingsvermogen, integriteit en zelfbeheersing. Samen sporten is samenwerken, en dat is belangrijk. Daar heb je ook wat aan op school of tijdens je werk.’

Kom in actie
Meiden vanaf dertien jaar die mee willen doen, worden getraind door James’ vrouw Liesbeth en een Marokkaanse taekwondoka. James: ‘Steeds meer kinderen hebben last van overgewicht, en hoe kun je dat beter aanpakken door in beweging te komen? Dus kruip achter die tv vandaan en kom in actie!’ De meedoemiddagen zijn in de gymzaal van UTTC, aan de Duurstedelaan 20.

Bekijk voor meer informatie de website van IN NAE DO KWAN.

TrapBallen

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten