Open brief over luchtverontreiniging

Geachte Wijkraden,

Woensdag 7 Maart 2007: Bodemprocedure over snelheidslimiet van 80 kmpu op de snelwegen rond de grote steden ivm luchtverontreiniging. En eigenlijk zou u daar, met alle andere wijkraden uit de Randstad, bij moeten zijn.
De luchtvervuilingsnormen worden binnenkort weer verder versoepeld in weerwil van de strenge europese normen. Over onze longen.
De bevolking heeft haast want binnenkort is de nieuwe norm geheel geen reden meer om maatregelen te eisen voor de gezondheid. De norm stelt dan niks meer voor. Hoe schoon onze straten ook zijn en dat is natuurlijk heerlijk, maar we leven hier in een van de meest luchtvervuilde steden van Europa.

Smogteam Utrecht informeert u wat de stad doet tegen luchtvervuiling en helaas betreft dat niet de grootste boosdoener, erkennen ook zij unaniem: de snelwegen direct om ons heen! – kortom Rijkswaterstaat.
Smogteam Utrecht verwijst voor belangenbehartiging van de Utrechtse (Randstad) bevolking  naar Milieudefensie. Op de website van de Gemeente Utrecht staat geen open info of iets over (klachten) luchtkwaliteit.
Er zitten in de gemeenteraad momenteel (nog) geen deskundige mensen betreft luchtverontreiniging.
 
Luchtverontreinigingsdebatten moet beslist los gevoerd worden van het CO2 vraagstuk, daar wij hier over onze longen de poolkap niet kunnen terugbrengen. Maar vooral de leefbaarheid van de grote steden bespreken. Dan gaat het om astma en niet om CO2. Als die discussies niet uit elkaar worden gehaald is er geen behoorlijke maatregel mogelijk.

Het aantal auto's is niet vanzelfsprekend. Er zouden gewoon niet zoveel auto's moeten mogen rijden iedere dag.
Nummerborden op bepaalde dagen, andere dagen met collega mee of openbaar vervoer. Werkt in Athene goed.
De Rabobank mag de Dom gaan evenaren, een Casino in het hart, Jaarbeurs breidt uit, zij krijgen wel wat ze willen.  En meer verkeer is het gevolg
Laat ons als Stad s.v.p. ook aanwezig zijn bij de komende info, waar precies: 020- 541 21 11,  rechtbank Amsterdam, bodemprocedure vanaf 15.45 uur op 7 Maart 2007. Maak er ook een verslag van een verspreid het in uw wijkkranten!  
Wij moeten praten voor ons recht, het kruipt niet naar ons toe.  De wijkraden zijn zeer belangrijk !
Samen met die van andere grote steden. Is er al een Wijkraadkoepel Belangen Randsteden?
Een halfjaarlijkse WBR-heraut met ingezonden topics, om van elkaars uitvindingen te leren?
  
Ik voeg daar een volgend aforisme van mijn hand aan toe: "1 Burger imponeert niet, 1 zak met geld wel."
Met vriendelijke groeten,
 
Micky Kuitenbrouwer-Janssen, Voordorp.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten