Internationale maaltijd voor vrouwen

Een groep islamitische vrouwen verzorgt maandagmiddag 29 januari een gezellige maaltijd tussen 13.15 en 15.00 uur in de Musketon. Onder het genot van maaltijden uit alle windstreken kan men elkaar leren kennen. De vrouwen die dit feest organiseren willen eerst en vooral een gezellige sfeer creëren. Maar toch ook door ontmoeting onderlinge verdraagzaamheid versterken. Er zijn immers allerlei overeenkomsten en verschillen  tussen islamitische, joodse en christelijke tradities en feesten die rondom belangrijke verhalen gevierd worden.

Een maaltijd delen is eigenlijk symbool voor elkaar willen leren kennen, leren vertrouwen. Vrouwen uit Irak, Marokko, Somalië, Egypte, Nederland doen mee om deze maaltijd mogelijk te maken. Zij maken warme en koude gerechten uit alle windstreken klaar. Op het menu: rijst en couscous, Irakees kippotje, dolma (gevulde wijnbladeren), Marokkaanse zoete lekkernijen en nog veel meer. Ook Nederlandse feestelijke gerechten zullen niet ontbreken. Er wordt niet alleen gegeten. Er zal ook informatie gegeven worden over de achtergrond van het zogenaamde Schapenfeest: het verhaal van Abraham/Ibrahim die door God werd gevraagd een zoon te offeren. Dit komt in Bijbel èn Koran voor. Abraham/Ibrahim hoefde uiteindelijk gelukkig alleen een schaap te  offeren.
Dit wordt door moslims jaarlijks gevierd tijdens het Schapenfeest. Onlangs nog, op 30 december.

In het najaar deden ze dit al eens rond het Suikerfeest. Er kwamen toen 55 bezoekers op af. Ze hopen nu dat er minstens zoveel vrouwen komen.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten