Beleef ’t sprookje

Van 29 november tot 3 januari organiseert de afdeling Primair Onderwijs van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) de tentoonstelling van het project Beleef 't sprookje in de Gemeentebibliotheek Hoograven, Smaragdplein 100.

Sprookjes zijn magisch, prikkelen de fantasie. Sprookjes moet je beleven! Turkse en Aziatische volksverhalen, Anansi de Spin maar ook de sprookjes van Grimm komen tot leven tijdens het Verlengde Schooldag project Beleef 't sprookje. Tijdens deze cursus gingen tien kinderen van de Ariënschool op verschillende manieren kunstzinnig aan de slag. Ze schreven en schilderden hun eigen sprookje, waarbij ze in de huid kropen van een sprookjesfiguur. Deze cursus wordt afgesloten met een tentoonstelling waarin de kinderen de bezoekers een kijkje gunnen in de magische wereld van het sprookje.

De Verlengde Schooldag (VSD)
Tijdens de Verlengde Schooldag nemen de kinderen deel aan verschillende activiteiten op het gebied van drama, dans, muziek en beeldende kunst. Het belang van de Verlengde Schooldag is dat de ontwikkeling van de kinderen niet beperkt blijft tot school. De activiteiten van de Verlengde Schooldag bieden de kinderen dan ook meer leermogelijkheden.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten