Financiering renovatie bouwspeeltuin Fort Luna bijna rond

SpandoekOpbengst collecte voor bouwspeeltuin Fort Luna: 3000 euro. 

 In Lunetten en Hoograven is in de herfstvakantie een collecte gehouden voor de renovatie van bouwspeeltuin Fort Luna. De collecte heeft iets meer dan 3000 euro opgeleverd. Met 25 enthousiaste collectanten bij elkaar gelopen: een goed resultaat. Veel mensen reageerden enthousiast.

Kinderen op de speeltuin maakten een spandoek uit dank aan de gulle gevers. Het pronkt op de ingang en langs de straat.

Er was bij de start van de collecte nog ongeveer 15.000 euro nodig om alle plannen uitgevoerd te krijgen. Het moment nadert dat we definitief kunnen zeggen: de renovatieplannen zullen zeker worden uitgevoerd. Het wachten is nu nog op een paar gulle fondsen en sponsoren.

Twee jaar geleden zag het er nog somber uit voor Bouwspeeltuin Fort Luna tussen Lunetten en Hoograven. Nadat buurtbewoners een steungroep startten, klusdagen organiseerden en steun vonden bij de wijkwethouder, bij Portes en in de gemeenteraad ging het bergopwaarts. Inmiddels ligt er een plan voor een ambitieuze renovatie. De financiering is bijna rond. Als alles goed gaat, starten de werkzaamheden begin 2007. Een meningsverschil tussen de gemeente Utrecht en welzijnsstichting Portes, beheerder van de speeltuin, leek er medio 2004 toe te leiden dat de speeltuin nog maar heel beperkt open zou zijn. Gelukkig kwamen de buurtbewoners in actie. Er werd een vereniging opgericht, De Vrienden van Fort Luna, die zich tot doel stelde de speeltuin niet alleen ruim open te houden, maar ook op te knappen.
Na inspraak van de kinderen uit de buurt werd er door ontwerpster Jenny van Herrewegen van JEP-ontwerp een prachtig ontwerp gemaakt voor een vernieuwde bouwspeeltuin. De gemeente toonde zich enthousiast evenals Portes. Toen nog het geld. Ook daar heeft de vereniging Vrienden van Fort Luna haar schouders onder gezet, met bijzonder goed resultaat! Van de ruim €180.000 euro die er op de begroting staat, hoeft nog maar een kleine 15.000 euro gevonden te worden. Het begon met ruim 50 bewoners die een aanvraag steunden uit het Recht van Initiatief, om een leuke waterspeelplaats mogelijk te maken. Hiermee was ook de basis gelegd om geld te kunnen werven bij fondsen. Portes en de gemeente Utrecht kwamen met meer geld over de brug. "Het was een enorme klus om al dat geld bij elkaar te krijgen, maar dat zijn de kinderen waard. In een tijd waarin zoveel aandacht is voor veilig buiten spelen, integratie en kinderen weer meer te laten bewegen, kan een speeltuin een belangrijke rol spelen." aldus de voorzitter van de Vrienden van Fort Luna, Corinne Bekker.
Onlangs besloten de Samenwerkende Fondsen Buitenspelen om 40.000 euro toe te kennen. Nu is het eind in zicht. Voor de laatste 15.000 euro hebben de Vrienden van Fort Luna ook al plannen. Bekker: "In de herfstvakantie, van 23 tot 28 oktober, gaan we in de wijk Zuid collecteren. We hopen dat de buurtbewoners gul zullen geven. Ook gaan we nog op zoek naar sponsors. Bovendien lopen er nog een paar fondsaanvragen."
Er mag dus wel gezegd worden dat de zon voor Fort Luna weer aan het schijnen is. Nog even en de renovatie van Fort Luna kan beginnen!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten