Scouting wat is dat?

Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft.
Maar Scouting is meer: naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen.
Iedereen kan meedoen met Scouting. Geloof, ras, huidskleur, handicap, vluchteling of seksuele voorkeur, het maakt niet uit, Scouting staat open voor iedereen

Ruim 90.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo'n 30.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Er zijn in Nederland 1.300 lokale Scoutinggroepen. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen.
.
De Scouting indeling op leeftijd
  5 tot   7 jaar: Bevers
  7 tot 11 jaar: Welpen
10 tot 15 jaar: Scouts
14 tot 17 jaar: Explorers
16 jaar en ouder: Jongerentak, Leiding, Bestuur
Ontstaan
Het programma dat Scouting biedt, is gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Baden-Powell. Hij bedacht het Scoutingspel aan het begin van de 20e eeuw. Door er voortdurend een eigentijdse draai aan te geven, wordt Scouting steeds aantrekkelijker. Steeds meer jongens en meisjes in Nederland worden lid van een Scoutinggroep. Dat betekent dat Scouting aanslaat!
Scouting Nederland is in 1973 ontstaan door de samenvoeging van twee jongens- en twee meisjesorganisaties. Deze samenvoeging kwam voort uit de wens naar betere samenwerking en om de terugloop van leden een halt toe te roepen. Het ledental is vanaf 1985 enorm gestegen.
Scouting Nederland is zowel lid van de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) als van de World Organization of the Scout Movement (WOSM).
Scouting Nederland is een gemengde vereniging. Toch is niet iedere groep gemengd. Scouting kent zowel gemengde groepen als groepen met alleen jongens of alleen meisjes. Scouting Hoograven is een gemengde groep.
De organisatie
Ruim 1300 groepen door heel Nederland zijn aangesloten bij Scouting Nederland. Gemiddeld 30 groepen vormen een Scoutingregio. Daarvan zijn er nu 48 in ons land. Scouting Hoograven  is onderdeel van de Regio Drie Rivieren.
Het beleid van de vereniging wordt vastgesteld door de Landelijke raad, zeg maar 'het parlement' van Scouting. Het Bestuur van Scouting Nederland is verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding en de -uitvoering. Het maakt daarbij gebruik van de medewerkers van het Landelijk servicecentrum.
Contributie
Scoutinggroepen bepalen zelf hoeveel contributie er betaald moet worden. Een deel daarvan wordt doorgegeven aan de vereniging. Scouting behoort tot de meest goedkope vormen van georganiseerde vrijetijdsbesteding.
Bij Scouting Hoograven is de contributie 6,00 euro per maand. Met een U-pas krijg je 50% korting op de contributie. Voor het zomerkamp, de eerste week van de schoolvakantie van het basisonderwijs, sparen we per maand 6,50 euro per maand.
Meer informatie: www.scoutinghoograven.nl of info@scoutinghoograven.nl

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten