Internationaal Koken voor bewoners uit de wijk

Bewoners koken iedere eerste en derde maandagavond van de maand internationaal in buurthuis De Tol, om 18.30 uur. Na het koken gaan ze gezamenlijk aan tafel en kletsen en smullen. Kom ook koken! Geef je op bij r.verkerk@planet.nl.

Image Een verslag  uit het archief

De buurtkeuken is officieel in gebruik genomen en geopend door Wethouder Verhulst. Mosselen was zijn recept. Ik moet zeggen; hij kan er wat van. Ze waren heerlijk! Onder toeziend oog van een professionele kok en met de hulp van de Internationaal Kokers en de meidengroep hebben we voor de vrijwilligers van de diverse buurtinitiatieven onder de vlag van Hoograven Aan Zet een fantastische maaltijd neergezet.

Internationaal Koken is ontstaan uit een wens van verschillende bewoners om meer contact te krijgen met buurtbewoners met als gezamenlijke interesse; koken. Bewoners van verschillende achtergronden koken samen recepten uit verschillende landen. Diegene die de avond organiseert verzorgt de recepten en doet de boodschappen. Samen gaan we aan de slag om er wat lekkers van te maken en het op te peuzelen. De kosten van de boodschappen worden gedeeld met elkaar.

Eerst werd de keuken in het ROC gehuurd. Vlak voor de zomervakantie werden de verschillende initiatieven, waaronder ook ons plan goedgekeurd door de wethouder.

Met een erg goede ervaring op zak van de levering van een prachtige keuken in mijn eigen huis van de KEUKENEXPO op Laagraven in Nieuwegein, ben ik daar in september maar eens gaan praten. De verkoper werd gelijk enthousiast over ons initiatief. Daar kwam natuurlijk wel het een ander bij kijken; low-budget, levering voor 17 december en het plaatsen door de monteur met behulp van bewoners.

De KEUKENEXPO heeft het waargemaakt en zijn nek uitgestoken. We werden gestoken in prachtige shorten, messensets en weegschalen werden er geregeld en zelfs een Tapas(maak)avond werd er georganiseerd in de showroom onder begeleiding van een professionele kok.

En??..natuurlijk zeker niet onbelangrijk; onze keuken is geplaatst voor 17 december. We willen op deze manier dan ook De KEUKENEXPO hartelijk bedanken voor het mede slagen van dit initiatief.

Ook het HAZ Centrum (Wim en Patricia), SAS (Freek), Clip Architecten (Herbert), Portes (Jos en Corrie), meidengroep, assistent-monteurs (Henk en Ruud) en de Internationaal Kokers willen wij graag op deze manier bedanken voor het delen van ons enthousiasme en de uitvoering daarvan. Uiteraard zal de keuken ook gebruikt worden door verschillende andere georganiseerde groepen of door initiatieven van Portes. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat het zo'n prachtige keuken blijft!

Koken doen we elke 1e en 3e maandag van de maand in buurthuis De Tol, Jan van Arkelstraat 55. Interesse; mail met rverkerk@planet.nl. Deelnemers leveren om beurten een lekker recept in en organiseren de avond

 

Verslag van een deelneemster: " Hoograven aan tafel"

Een leuk initiatief van drie bewoners via het Hoograven aan Zet Centrum werd maandag 2 juni waargemaakt. In totaal 11 personen van diverse leeftijden en achtergronden gingen met elkaar een Griekse maaltijd bereiden. Vers ingekochte ingrediënten, waaronder geurige basilicum, rijpe tomaten en glanzende aubergines lonkten verleidelijk op de grote kookaanrechten van het kooklokaal in het ROC gebouw aan de Pagelaan (bij de Liesbosweg).
Eén van de ideeënrijke inwoners van Hoograven leverde het recept aan dat garant stond voor smullen. Een verrukkelijk voorafje van geroosterde aubergines met feta werd gevolgd door het hoofdgerecht: gehaktrolletjes in tomatensaus.
De salade van komkommer en olijven en andere ingrediënten maakte de maaltijd af.
De vrolijke teamgeest zweefde boven de stomende pannen.
Onderwijl werd een lange tafel gedekt, want het resultaat van alle inspanningen ging gezamenlijk verorberd worden!

Op het tijdstip dat in de binnenstad het FC Utrecht elftal de Amstelbeker rondreed, werden in het kooklokaal de bekers van 'ons elftal' (gevuld met spa) geheven om te toosten op een geslaagde eerste proefles Internationaal koken.

Wil jij ook een keer zo'n gezellige kookhappening meemaken?

Doen! Afgesproken?
Groet van zomaar een kookgast."

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten